NATUR BIOKAL 02 természetes növényerősítő

A BIOKAL 02 JELLEMZŐI:

megoldás a növények életerejének fokozására és védelmére.

 

BIOKAL 02 a kemény levelű növényekre a leghatékonyabb

100 % szerves és természetes

  Nem mérgező

  Könnyen használható

  Mindenfajta növény esetében hatékony

  Koncentrált a hosszú eltarthatóság végett

  Költséghatékony (erősen koncentrált, hígítható oldat)

Összetevői: 

-    különböző gyógynövények speciális termálvizes kivonata (47 %)

-    biohumusz esszencia (38%)

-    fahamu vizes kivonata (természetes lúg - 10%)

   illó olajok (5%)

Hatóanyag tartalom:

-    makro- és mikroelemek, tápanyagok,

-    aminosavak,

-    más szerves savak,

-    gyökér növekedését serkentő anyagok,

-    enzimek,

   fehérjék,

-    vitaminok,

   ásványi anyagok: kationok (1007,30 mg / l) és anionok (2240,70 mg / l)

BIOKAL 02 oldat alapja egy speciális termálvíz, így lehetséges, hogy a termék alkalmazásánál érezhető egy bizonyos szag, mely azonban rövid idő alatt elillan.

BIOKAL 02 egy univerzális szerves vegyület (tulajdonképpen a BIOKAL 01 + fahamu vizes kivonata - természetes lúg), mely minden növénynek hasznos, DE KÜLÖNÖSEN a kemény, durva levelű növények, örökzöldek, tűlevelűek, fák, erdők, más fák, fás szárú növények, cserjék, gyümölcsfák, szőlő is meghálálják, ha BIOKAL 02-vel kezeljük őket.

BIOKAL 02 alkalmas a megfelelő tápanyagok biztosítására a:

-    szántóföldi növények,

-    kertészeti növények és

-    gyümölcsösök, szőlők számára.

 

BIOKAL 02:

  különösen hatékony a savas esők hatásai, tűzelhalás, a fák és fás szárú növények,
    szőlő egyéb betegségeinek leküzdésére,

  javítja a növények általános egészségi és biokémiai jellemzőit,

  erősíti a növények immunrendszerét (természetes ellenálló képességét),

  segíti a növények vegetációs ciklusa során az élettani tartalékok teljes körű
    beépülését és serkenti a normális anyagcsere-folyamatokat,

  növények jobban ellenállnak a kedvezőtlen termesztési feltételeknek,

  a teljes növekedési ciklus folyamán segíti, hogy a növények jobban átvészeljék a
    kritikus időszakokat,

  gyorsítja a növekedést,

  használatával nagyobbak, fényesebbek, s ennek következtében klorofillban
    gazdagabbak a levelek,

  elősegíti, hogy a növények többet virágozzanak, a virágzási idő megnő,

  jobb, nagyobb, dúsabb termés: a gyümölcs/termés minősége javul, mennyisége nő.

 

MI IS A BIOKAL 02?

BIOKAL 01 - tisztán természetes kivonat, mely fokozza a növények életerejét, a növekedéshez szükséges összes tápanyagot biztosítja mindenfajta növény részére és nem műtrágya. BIOKAL 01 egy 100 %-ban organikus termék, biztonságos a növények és az állatok számára és úgy fejlesztettük ki, hogy használjon a természetes környezetnek, ezzel csökkentse a költséges műtrágyák felhasználását. A BIOKAL 01-et hígításra kész oldat formájában palackoztuk, készen az egyszerű és azonnali használatra. Erősen koncentrált, így könnyű és költséghatékony módja egészségesebb és élénkebb növények nevelésének.

 

NÖVÉNYI TRÁGYA-E A BIOKAL 02?

A BIOKAL 02 nem mezőgazdaságban használatos vegyi anyag, s nem is csak növényi trágya. Ez egy olyan teljesen természetes megoldás, amely az egészséges növények támasza.

Ezért hívjuk a BIOKAL 02-t növényi "Életerő fokozó", vagy növényi "Növekedés ösztönző" készítménynek.

 

HOGYAN HAT A BIOKAL 02 A LEVELEKRE?

A növényeknek a növekedéshez napfényre, levegőre (szén-dioxid és oxigén), vízre és a talajra (ásványi anyagok és mikroorganizmusok) van szükségük. Ha ezen elemek kényes egyensúlya megbomlik, a növekedés lelassul vagy leáll. A napfény és szén- dioxid a növények levélrendszerén keresztül szívódik fel, itt a fotoszintézis glükózt és más, a túléléshez szükséges tápanyagokat termel. Amikor BIOKAL 02 oldatot a lombozatra permetezzük, illetve a talajra öntözzük, a növény mindkét helyről felszívja a szükséges tápanyagokat. Ezek a növényi tápanyagok a BIOKAL 02-ben lévő ionizált kalciummal és a nátriummal keveredve épülnek be a levelek sejtjeibe, így erősítik a sejteket és a növelik a fotoszintézis hatékonyságát.  Ennek eredményeképpen zöldebb leveleket és erősebb, egészségesebb növényeket kapunk.

 

HOGYAN SEGÍTI A BIOKAL 02 A GYÖKÉR ÉS A SZÁR FEJLŐDÉSÉT?

A növény gyökereinek és szárának fő funkciója a víz és egyéb tápanyagok felszívása és szállítása. Egészséges levelek csak egészséges gyökérzetből lesznek. A levelek és gyökerek fejlődéséhez víz és tápanyagok, különösen kalcium szükséges, de sok ásványi anyagot a növény nem tud hasznosítani megkötött formában. Ezeket az ásványi anyagokat ionizálni szükséges annak érdekében, hogy könnyen felszívódjanak a gyökereken keresztül, s ezt a talajban élő mikroorganizmusok végzik el. A BIOKAL-02 életerő fokozó alkalmazásával ezen mikroorganizmusok tevékenységét ösztönözzük, s így biztosítjuk a növényi tápanyagok szükséges egyensúlyának megőrzését. Az eredmény erősebb gyökérrendszer, mely elegendő mennyiségű növényi energiaforrás, pl. glükóz tárolására képes. A BIOKAL-02 nemcsak ezeket az alapvető ionizált ásványi anyagokat tartalmazza, hanem olyan metabolitokat is, amelyek segítik a mikroorganizmusok oxigén ellátását.

A szár olyan, mint egy autópálya, melyen a tápanyagok levelek és gyökerek közötti közlekedése történik, de emellett  a növény gerincét is  alkotja.  Mindezen feladatok ellátásához erős sejtmembránra van szükség. Egészséges sejtek és elegendő tápanyag eredményeképpen a szénhidrátok zökkenőmentesen jutnak el mindenhová, s ez a sejtmembrán erősítésének alapfeltétele. A BIOKAL 02 használatával a levelek és a gyökerek közötti tápanyag-áramlást maximalizálhatjuk, ezzel biztosíthatjuk a szár egészséges fejlődését.

 

SEGÍTI A BIOKAL 02 A TALAJ JAVÍTÁSÁT?

Az ideális talaj lágy, benne egyensúlyban van a víz és a levegő, s eső, vagy öntözés után megfelelően elvezeti a vizet. Még erős napsütésben is megtartja a nedvességet, vegyértéke semleges, vagy enyhén savas. A mikroorganizmusok ilyen körülmények között lelnek megfelelő életkörülményekre a talajban. Olyan tényezők, mint például a savas eső, a mezőgazdasági vegyszerek és ugyanazon kultúra ismételt termesztése károsíthatják a talajt és ellehetetleníthetik az alapvető mikroorganizmusok növekedését. A BIOKAL 02 növényi életerő fokozó alkalmazásával ezen mikroorganizmusok fejlődését és helyes egyensúlyát fent lehet tartani. Használata javasolható mind az otthoni kertészkedéshez, mint pedig az üzemszerű, fenntartható növénytermesztés területén.

 

NEM KÁROS A BIOKAL 02 KÁROS HÁZI KEDVENCEM ÉS MÁS ÁLLATOK SZÁMÁRA?

A BIOKAL 02 bio növényi életerő fokozó egy olyan termék, amely biztonságos az élőlények számára. Ez nem egy klasszikus, toxikus növény védőszer. A növények is rendelkeznek természetes védekező mechanizmusokkal, hasonlóan az emberi immunrendszerhez.  Ha azonban egy növény egészségi állapota nem megfelelő, az immunrendszere sem lesz olyan hatékony és ezért sebezhetővé válik a különféle rovarkártevők számára. Azáltal, hogy javítja a növény immunrendszerét, a BIOKAL 02 segít orvosolni ezt.

 

ÖSSZEFOGLALVA

BIOKAL 02 teljes egészében megújuló erőforrások használatával, vegyi anyagok nélkül gyártott kivonat, a növény tápanyagául szolgál, és életerejének fokozójaként fejti ki hatását. Elősegíti a növény növekedését, javítja annak immunrendszerét, s abban támogatja a növényt, hogy az kiteljesíthesse a benne rejlő, optimális potenciált.

Hiszünk abban, hogy az egészséges növényeknek fejlődésükhöz nincs szükségük vegyszerekre és műtrágyákra. A BIOKAL 02 bio növényi életerő fokozó segíthet csökkenteni a túlzott műtrágyázás és a szükségtelen vegyi anyagok használatát, így hozzájárulhat minden élőlény számára egy biztonságosabb és egészségesebb környezet megteremtéséhez és fenntartásához.

 

MELYEK A BIOKAL 02 LEHETSÉGES

ALKALMAZÁSAI?

 

1. LOMBTRÁGYA

Meglepő módon a növények sokkal hatékonyabban veszik fel a tápanyagokat a levelekben található sztómákon (növényi pórusokon), mint a gyökereken keresztül. A növésben lévő növényeinek nagy lökést adhatunk, ha azokat meghatározott időközönkénti BIOKAL 02 természetes lombtrágyát tartalmazó oldattal permetezzük. 

Nem csak általános roboráló szerként alkalmazható, hanem jó módszer arra, hogy stresszes, fáradt, vagy beteg növényeinket azonnal stimuláljuk és újraélesszük.

Tények a lombtrágyákkal kapcsolatban:

  • Vizsgálatok kimutatták, hogy a leveleken át történő táplálás 8-10 szer hatékonyabb lehet, mint a talajon keresztül történő.
  • A levéltrágyaként alkalmazott anyagok akár 90 %-a, kevesebb mint egy órán belül eljut a növény gyökereihez.  
  • A lombozaton keresztül történő táplálás hatékony módja annak, hogy a talaj hiányosságait és a tápanyagokban szegény talajból történő tápanyagfelvételt kompenzálja.

Így a BIOKAL 02 leghatékonyabb és leggazdaságosabb alkalmazási módszere a lombozatra történő permetezés. Ezt több alkalommal kell ismételni, lehetőleg 3 hetes időközönként.

A növény teljes növekedési ciklusa főbb állomásai során (pl. csírázás-kelés, gyökér- és levélfejlődés, bokrosodás, szárasodás, virágzat megjelenése (bimbóképződés), virágzás, termés-magérés) biztosítani kell a megfelelő tápanyagellátást, annak érdekében, hogy a kezelt növény a legoptimálisabb módon fejlődjön.

A permetezést akár egy egyszerű porlasztós palackkal is elvégezhetjük. Kis kertekben a BIOKAL 02 oldat megfelelő hígításban kézi vagy háton hordozható permetező berendezéssel is kihordható.

 

2. TALAJJAVÍTÓ

Általában a kikelés előtt általános kondicionálóként alkalmazva javítja a talaj ökoegyensúlyát.

Olyan tényezők, mint például a savas eső, a mezőgazdasági vegyszerek és ugyanazon kultúra ismételt termesztése károsíthatják a talajt és ellehetetleníthetik az alapvető mikroorganizmusok növekedését.

A BIOKAL 02 növényi életerő fokozó alkalmazásával ezen mikroorganizmusok fejlődését és helyes egyensúlyát fent lehet tartani. Használata javasolható mind az otthoni kertészkedéshez, mint pedig az üzemszerű, fenntartható növénytermesztés területén.

 

A BIOKAL 02:

   Erősíti a gyökereket és lehetővé teszi, hogy a növény a talajban lévő tápanyagokat
     és ásványi anyagokat hatékonyabban használja. Javítja a növény vízgazdálkodását,
     ellenállóbbá teszi a növényt tartósabb szárazság vagy rendszertelen csapadék
     idején,

   erősebb, zöldebb leveleket teremt, ami a fotoszintézis és a további fejlődés
     elengedhetetlen feltétele,

   erősíti a növény ellenálló képességét a kártevőkkel és a szélsőséges időjárási
     körülményekkel szemben,

   a szerben lévő szerves anyagok, ásványi sók és nyomelemek hosszú időre előre
     növelhetik a talaj ásványi átviteli képességét.

                  

3. TERMÉSZETES KÁRTEVŐRIASZTÓ

A kártevők elleni védekezés logikus megközelítése, hogy az udvaron vagy a kertben található különféle organizmusok egyensúlyban legyenek. Egy változatos ökoszisztémában a kártevő populációk szabályozása természetes módon történik meg. Az egyensúly kialakításánál a legkevésbé mérgező termékek használatára helyezzük a hangsúlyt, hogy a hasznos rovarok a legkevesebb károsodást szenvedjék el. Ennek elérésére olyan természetes anyagokat használunk, mint amilyen a BIOKAl 02.

Ha a kerti kártevők jelen vannak, először a legkevésbé toxikus módszert kell alkalmazni: a BIOKAL 02 jó megoldásnak tűnik. Úgy működik, mint egy akadály, vagy mint a szögesdrót, a csúszó-mászó kártevőket, mint a hangyák, kívül tartja. A BIOKAL 02 speciális illóolaj tartalma hatékony védelmet nyújt a hangyák anélkül, hogy veszélyeztetné gyermekeinket és a háziállatainkat.

Speciális illóolaj tartalom

Különleges illóolaj tartalma miatt nagyon hatásos a különböző növényi kártevők (levéltetvek, rovarok, atkák stb.) ellen. Ahhoz, hogy egy parazita vagy kórokozó ellen a növényt a legjobban megvédjük, a kezelést több alkalommal (általában három alkalommal) ismételni kell, annak érdekében, hogy a kártevők egy következő generációja ellen is hatékony legyen a védelem, csakúgy, mint az egyéb hagyományos növényvédő szerek esetében.

Kórokozók

Ez a termék számos vírus, baktérium és gomba elszaporodását csökkenti, ezért önmagában, vagy más anyagokkal kombinálva célszerű használni a kórokozók leküzdésére. Nagyon hatékony az Erwinia amylovora (TŰZELHALÁS) ellen is.

 

ALKALMAZÁS

A terméket felnyitása és használata előtt alaposan fel kell rázni.

Semmi sem akadályozza a BIOKAL 02 más termékekkel együttes használatát.

Ha más termékeket is használunk azonban, a permetezésre használt eszközöket alaposan meg kell tisztítani a BIOKAL 02 bekeverése előtt.

A permetezési anyag előkészítése:

Permetező oldat egy egységének elkészítéséhez megadott mennyiségű BIOKAL 02-t keverjen 10 liter vízhez egy tiszta edényben. A víz és permetező anyag bekeverését a permetező toronyban, vagy a permetezési adapter tartályában lehet biztonságosan végrehajtani. Mindkét esetben a vonatkozó alkalmazási utasítást be kell tartani.

A permetező berendezés előkészítése:

A permetező berendezést vagy adaptert a használati útmutatóban foglaltaknak megfelelően kell előkészíteni. Fontos, hogy a permetezéshez szükséges nyomást pontosan beállítsuk, és a berendezés sebességét előre meghatározzuk. A permetezés után a berendezéseket tiszta vízzel mossuk el.

 

BIZTONSÁG

BIOKAL 02-t az organikus termékekre vonatkozó irányelvek szerint gyártjuk. A gyártási folyamatban felhasznált anyagok az organikus irányelveknek és az engedélyezett anyagok listájának megfelelő, a természetben előforduló és fenntartható forrásokból származnak. BIOKAL 02 NEM tartalmaz szintetikus vegyi anyagokat, állati összetevőket, állati termékeket, trágyát vagy trágya melléktermékeket. BIOKAL 02 környezetbarát, az állatokra, növényekre és emberekre nem káros.

 

RAKTÁROZÁS ÉS KEZELÉS

Tárolja hűvös helyen, a közvetlen napsugárzástól távol.

Semmilyen speciális kezelést nem igényel.

 

CSOMAGOLÁS:

•      1 liter műanyag flakonban (gyűjtő: 12 db, egy 35x28x26 cm-es kartonban)

•      5 liter műanyag kannában

•    10 liter műanyag kannában

• 1000 liter műanyag tartályban, EUR- raklapon

 

Miből áll a BIOKAL?

  • Csak természetes anyagokból.
  • A BIOKAL 02 összetevői: gyógynövények kivonata, biohumusz-kivonat, illóolaj, gyógyvíz, ásványi anyagok, nyomelemek és fahamu kivonat (természetes lúg).

 

Melyek azok a problémák, amelyekre megoldást nyújthat a BIOKAL termékcsalád?

 

  • Humuszhiány

A BIOKAL termékcsalád minden tagjának alapvető összetevője a biohumusz, mely a megfelelő formában (oldat és tápkocka) hosszan tartó tápanyag utánpótlást biztosít.

  • Szárazság

Az időjárást sajnos még nem tudjuk befolyásolni, bár mindent megteszünk, hogy kivédjük viszontagságait. A BIOKAL javítja a növény vízgazdálkodását, így az jól hasznosítja az egyenlőtlen csapadék mennyiséget, átsegíti a növényzetet az átmeneti szárazabb időszakokon.

  • Kicsi, apró a termés (gyökér, répa, málna, eper, alma)

Az apró termés részben a szárazság és a tápanyaghiány miatt következik be, részben a növény fajtájának hibája. A BIOKAL-lal kezelt növény – mivel egészséges és erőteljes és vízháztartása is megerősített – nagyobb szem, nagyobb mennyiség és egészségesebb termést hoz.

  • Rövid a virágzási időszak, kevés megtermkenyített mag

A BIOKAL NÖVÉNYERŐSÍTŐ meghosszabbítja a virágzási időszakot, ezáltal javítja a megtermékenyített magok arányát (kötésarányt). A napraforgó esetén például a BIOKAL-technológia alkalmazása jelentősen csökkenti az üres magok kialakulását.

  • Alacsony a búza sikértartalma

BIOKAL használatával - a mennyiség növelése mellett - a gabona sikértartalma nő, minősége javul. A kiváló magyar gabona hírneve újra visszaállítható!

 

AZ OLDAL TETEJE